Millstone – historia wyjątkowego smaku
Whisky pite jest zwykle w towarzystwie wyłącznie kilku kostek lodu lub w formie drinka z na przykład dodatkiem coli. Nie ma znaczenia, jak lubimy pić nasze whisky, jest ono niepodważalnie jednym z najbardziej wyjątkowych i lubianych na świcie trunków. Z tego względu jest również produkowane w różnych krajach, takich jak na przykład Holandia i to właśnie jednemu z tamtejszych alkoholi poświęcony jest ten artykuł. Millstone, a więc holenderska whisky z destylarni Zuidam Distillery, zachwyca swoim unikatowym smakiem. Jak wygląda proces jej produkcji? Kontynuuj czytanie, a my odpowiemy na wszystkie nurtujące Cię pytania!
Millstone – nietypowy proces produkcji
Tak jak już wspomnieliśmy whisky Millstone, powstaje w Holandii. Co sprawia jednak, że proces jej produkcji jest tak nietypowy? Przede wszystkim wykorzystanie wiatraków do przetworu słodu jęczmiennego. Ten aspekt nie tylko wpływa pozytywnie na ochronę holenderskiego dziedzictwa, ale także sprawia, że słód jęczmienny przetwarzany jest bez zwiększania temperatury, co z kolei pomaga mu zachować dużą część aromatów. Proces przetwarzania trwa zwykle parę godzin, po których otrzymany zacier jest chłodzony i przekładany do pojemnika fermentacyjnego. Podczas fermentacji whisky Millstone nabiera swojego unikatowego, owocowego smaku.
Millstone – jakość, na jaką zasługujesz
Jesteś zainteresowany wyjątkowym smakiem whisky Millstone? Świetnie się składa! W sklepie internetowym, takim jak na przykład https://swiat-whisky.sklep.pl/49-whisky z łatwością się w nie zaopatrzysz. Dodatkowo zrobisz to bez wychodzenia z domu! Czyż nie brzmi to świetnie? Zamówienie możesz złożyć w każdym dogodnym miejscu, o ile masz oczywiście dostęp do internetu. Paczka dotrze prosto pod Twoje drzwi w krótkim czasie, a Ty będziesz mógł poznać unikatowy smak Millstone. Jeżeli znasz jakiegoś miłośnika whisky, to jest to również świetny pomysł na prezent dla niego. Nie zwlekaj i już teraz zapoznaj się z ofertą sklepów on-line.